Fridagymnasiet Vänersborg

Portarna till Fridagymnasiet i Vänersborg slog upp 2006 och ligger i vackra Hagaparken, bara en kvarts promenad från Resecentrum och tågstation. Här studerar idag drygt 200 elever på samhälls-, ekonomi- och naturprogrammen.

Visionen om ett personligt gymnasium, där det är lätt att trivas och där det finns ett tydligt utrymme för inflytande över sin utbildning, lever varje dag. Vi är mycket stolta och tacksamma över våra studenters fina resultat och det goda rykte som vi tror är anledningen till att Fridagymnasiet i Vänersborg idag är en av de gymnasieskolor med högst söktryck i hela landet.

Fridagymnasiet har fått äran att bli en av Amnestys samarbetsskolor. Det innebär att du som elev kommer att lära dig mer om mänskliga rättigheter i undervisningen samt delta i temadagar och kampanjer. Mänskliga rättigheter utför ryggraden för vår demokrati och vi får aldrig ta rättigheterna för givna.

Skola för mänskliga rättigheter | Kärrtorps gymnasium

Livet på Frida,
ur elevernas synvinkel

The Friday Snap är Fridagymnasiets egen snapchat-kanal där du får uppleva vardagen på Frida utifrån elevernas perspektiv. I år får du följa Daniel, Viking och Madelene när de ger sin bild av skolan. Missa inte – börja följa redan idag!

Lär känna oss
på Fridagymnasiet Vänersborg

På Facebook lägger vi upp en hel del av det som händer på skolan. Från lektioner, föreläsningar och restaurangens meny till spännande projekt, besökare och utflykter. Följ oss gärna och passa även på att kommentera och ställa frågor.

Skugga en elev för en dag

Att skugga betyder att du följer med en elev på Fridagymnasiet under en dag – själv eller tillsammans med en kompis. Du får vara med på allt från lektioner till mentorsmöten. Dessutom får du se våra lokaler och – inte minst – ställa frågor till någon som vet hur det faktiskt är.

Just nu så har vi vissa begränsningar i att komma och skugga hos oss, då vi vill hjälpa till att begränsa smittspridningen, men det kommer snart bli möjligt för alla att besöka oss. Kommer du under vårt öppna hus så får du möjlighet att boka ett datum, alternativt om du mailar oss efter det öppna huset.

 

Tio snabba om Fridagymnasiet

En liten skola

Fridagymnasiet är ett mindre gymnasium. Hos oss riskerar du inte att försvinna bort bland tusentals andra elever. Det som våra elever, lärare och all personal uppskattar är just den familjära stämningen som finns här och att alla känner alla.

Det handlar om dig

På Fridagymnasiet är det dina mål, intressen och egenskaper som får vara med och styra. Hos oss har du möjlighet att påverka din egen utbildning och göra dina egna val. Vårt unika arbetssätt är utformat så att varje personlighet får de absolut bästa förutsättningarna att lyckas.

Tre populära program

Vi har tre högskoleförberedande program att välja mellan; naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet. Alla med olika fördjupningskurser som gör att varje elev står väl förberedd inför vidare studier.

En egen coach

Alla elever på Fridagymnasiet får en egen coach, eller en mentor som vi kallar det. Mentorn hjälper dig att trivas, må bra och lyckas med dina studier och för att  kunna plugga vidare på mer avancerad nivå i framtiden.

Eget kontor

Arbetsro och gemenskap ökar möjligheterna till att få bestående kunskaper och att lättare förstå orsaker och sammanhang. Därför har vi byggt våra lokaler så att alla elever får egna kontor att dela på.

Egen dator

För oss är modern teknik ett naturligt inslag i undervisningen. För att kunna kommunicera med lärare och studiekompisar samt för att kunna presentera och visa dina kunskaper på ett varierat och proffsigt sätt får du en egen Macbook under tiden du pluggar hos oss.

Hemlagad mat

Att äta rätt (och gott!) är A och O för att må bra – och mår man bra lär man sig också bättre. Därför säger vi nej till massproducerad mat från storkök och lagar all mat i vår egen restaurang. Lunchen är självklart kostnadsfri och du äter den i vår mysiga resturang. Dessutom bjuder vi på en mycket uppskattad frukost varje morgon.

Högskoleförberedande

Under delar av läsåret pluggar du i ämnesövergripande kunskapsområden och projekt. Precis som man gör på högskolor och universitet. På så vis ser vi till att ditt steg från gymnasiet till mer avancerade studier inte blir så stort.

Moderna, fräscha lokaler

Fridagymnasiet ligger i Hagaparken, mitt i Vänersborg, med nära till allt.  Våra lokaler är ljusa och öppna och erbjuder en inspirerande miljö med studiehörnor, grupprum och kontor. Och rakt över gården ligger vår moderna idrottshall.

All vinst återinvesteras i skolan

Fridagymnasiet är en del av Frida Utbildning. Vi har som princip att all vinst återinvesteras i verksamheten och satsas på dig som elev, på våra lärare och lokaler – ja, allt som gör vår skola ännu bättre.

2022/01/13

Välkomna till Öppet Hus på Fridagymnasiet i Mölnlycke!

Hjärtligt välkomna på Öppet hus! Den 24/1 och den 26/1 har du möjligheten att träffa elever och pedagoger och få en känsla för hur det är här på Frida. Du kommer också att få chansen att smaka på något gott…

Hjärtligt välkomna på Öppet hus!
Den 24/1 och den 26/1 har du möjligheten att träffa elever och pedagoger och få en känsla för hur det är här på Frida. Du kommer också att få chansen att smaka på något gott från vår fantastiska restaurang.

 

För att vi ska kunna planera kvällen på ett pandemianpassat sätt måste alla besökare anmäla sig via länken nedan, senast 20/1. Vi begränsar anmälan till en elev och en vårdnadshavare för att minska antal personer i huset. Vid symtom, eller andra förhinder som gör att ni inte längre kan komma, meddelas rektor Tina, christina.svea@fridaskolan.se.

 

Länk till anmälan:

 

Varmt välkomna!
2021/10/20

Öppet hus Fridagymnasiet Vänersborg 25/11 18.30-20.30

Nu kan vi återigen träffa alla nyfikna niondeklassare och föräldrar på riktigt. Vi kommer att ha öppet hus torsdag den 25 november! Tid:18.30-20.30 Nu har du och dina kompisar möjligheten att besöka oss för att se våra lokaler, träffa vår…

Nu kan vi återigen träffa alla nyfikna niondeklassare och föräldrar på riktigt. Vi kommer att ha öppet hus torsdag den 25 november!
Tid:18.30-20.30
Nu har du och dina kompisar möjligheten att besöka oss för att se våra lokaler, träffa vår trevliga personal och ställa dina frågor inför ett viktigt och spännande gymnasieval.
Men inte minst kommer vi ha våra elever på plats som är proffs på att gå på vårt gymnasium, de är redo att att svara på alla dina frågor.
Hoppas du tar chansen att besöka oss 🙂
2021/04/23

STUDENT 2021

För snart ett år sen firade vi en ovanlig student som blev en oförglömlig dag för 2020 års studenter. Nu är det snart dags igen och vi laddar nu för en ännu en oförglömlig dag fredag den 11 juni och…

För snart ett år sen firade vi en ovanlig student som blev en oförglömlig dag för 2020 års studenter. Nu är det snart dags igen och vi laddar nu för en ännu en oförglömlig dag fredag den 11 juni och exakt hur vi organiserar dagen beror såklart på rådande rekommendationer det aktuella datumet. Vi har dock ett väldigt bra koncept för att göra denna dag riktigt festlig och minnesvärd för våra studenter. I och med att vi är en lite mindre skola så planerar vi studentlunch, betyg och stipendieutdelning samt inte minst ett riktigt bra utspring. Utspringet kommer ske mellan 13.00 och ca 14.30. Här får vi be om att återkomma längre fram. Det kan såklart förändra sig utifrån nya råd och rekommendationer.

 

Senaste nyheterna om Studenten - ttela.se

2020/11/16

Fridagymnasiet går delvis över till distansundervisning

Fridagymnasiet valde att under vecka 45 förlägga undervisningen i form av distansundervisning på onsdag för att solidariskt hjälpa till att förebygga en ökad smittspridning i samhället. För att lärare och elever på Fridagymnasiet fortsatt skall kunna följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna…

Fridagymnasiet valde att under vecka 45 förlägga undervisningen i form av distansundervisning på onsdag för att solidariskt hjälpa till att förebygga en ökad smittspridning i samhället. För att lärare och elever på Fridagymnasiet fortsatt skall kunna följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer för covid-19 har vi fattat följande beslut:
Åk 1, 2 & 3 kommer att på ett rullande schema bedriva distansstudier enligt samma principer som under vårterminen. Vi genomför lektioner och möten på distans istället för fysiskt på plats och våra pedagoger är tillgängliga på samma sätt som tidigare.
Elever och personal som har programtid först och sist på sina skoldagar bör hitta ett färdsätt hem som ej innebär trängsel om detta innebär att sluta tidigare än ramtiden utan påverkan på utlagd lektionstid är det möjligt att gå tidigare för att jobba på distans.
Vi kommer informera på mentorstider om de ytterligare organisatoriska åtgärder vi tar för att begränsa risken för smittspridningen i t.ex. matsalen.

Vi kommer löpande fatta beslut om vi behöver förändra våra insatser eller förlänga tiden för distansundervisningen.

Rullande schema för distansundervisningen: vecka 47 – åk 2 på distans. Med en fortsättning där åk 1- v.48, åk 2 – v.49 och åk 3 – v.50 jobbar hemifrån växelvis. Julavslutning sker 17 och 18/12, mer information kommer löpande kring vår planerade verksamhet.

2020/11/03

Öppet Hus 2020 FRAMFLYTTAT

Fridagymnasiet har beslutat att flytta fram Öppet hus den 19 november 2020. Detta på grund av en ökad smittspridning i samhället och nya skärpta restriktioner. Mer information kring Öppet hus kommer längre fram här på vår hemsida samt på Facebook…

Fridagymnasiet har beslutat att flytta fram Öppet hus den 19 november 2020. Detta på grund av en ökad smittspridning i samhället och nya skärpta restriktioner. Mer information kring Öppet hus kommer längre fram här på vår hemsida samt på Facebook och Instagram.

Nu håller vi i och håller ut för att fler inte ska insjukna. Alla kan dra sitt strå till stacken!

2020/10/09

Fridagymnasiet har fått äran att bli en av Amnestys samarbetsskolor

Fridagymnasiet har fått äran att bli en av Amnestys samarbetsskolor. Det innebär att du som elev kommer att lära dig mer om mänskliga rättigheter i undervisningen samt delta i temadagar och kampanjer. Mänskliga rättigheter utför ryggraden för vår demokrati och…

Fridagymnasiet har fått äran att bli en av Amnestys samarbetsskolor. Det innebär att du som elev kommer att lära dig mer om mänskliga rättigheter i undervisningen samt delta i temadagar och kampanjer. Mänskliga rättigheter utför ryggraden för vår demokrati och vi får aldrig ta rättigheterna för givna.

Skola för mänskliga rättigheter | Kärrtorps gymnasium

2020/03/12

Allmän information om Covid-19.

Hej! Här finns en PDF med allmän information om beredskap kring coronaviruset och Covid-19. För specifik information hänvisas våra vårdnadshavare och elever till V-klass.Allmän info om beredskap

Hej! Här finns en PDF med allmän information om beredskap kring coronaviruset och Covid-19. För specifik information hänvisas våra vårdnadshavare och elever till V-klass.Allmän info om beredskap

Tre populära
program

På Fridagymnasiet erbjuder vi tre högskoleförberedande program; naturvetenskapsprogrammet (två inriktningar), samhällsvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet. Alla med olika fördjupningskurser som gör att varje elev får med sig allt som behövs inför vidare studier.