Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är perfekt för dig som gillar ekonomi, juridik, företagande, entreprenörskap och samhällsfrågor. Fridagymnasiet är dessutom certifierat för att diplomera gymnasieekonomer. Som diplomerad gymnasieekonom blir du behörig för vissa ekonomijobb och förstås ännu bättre förberedd för fortsatta studier.

Bli diplomerad gymnasieekonom

För att bli diplomerad ska du ha läst ett visst antal poäng i ekonomiska ämnen, matematik och moderna språk samt gjort ett gymnasiearbete med inriktning företagsekonomi. Men även om du väljer att inte diplomeras får du förstås goda kunskaper inom samhällsekonomi, företagsekonomi, juridik och entreprenörskap.

Eget företagande och internationella perspektiv

Förutom att lära dig om allt från ekonomiska förhållanden i samhället och internationell handel till juridiska avtal och hållbar utveckling får du dessutom prova på att starta och driva ett eget företag inom Ung Företagsamhet.

Psykologi och beslutsfattande

Du kommer även att få träna dig i att analysera fakta, dra slutsatser och argumentera för dina tankar och åsikter. Och lära dig mer om hur människor tänker, känner och agerar. Det är nämligen en hel del psykologi inblandat då viktiga beslut ska fattas inom både ekonomi och juridik.

Kontakta oss om du har frågor – kontaktinformation finns längst ner på sidan!