Fridagymnasiet Mölnlycke

Fridagymnasiet i Mölnlycke tog emot sina första elever höstterminen 2020: En fulltalig årskurs 1, som längtat efter en gedigen bildningsresa och ett rejält äventyr, fyllde skolan! De nyrenoverade lokalerna finns i Saabs före detta designcenter – en plats som förpliktigar – och från start finns fyra program: Natur, teknik, samhäll och ekonomi.

Precis som hos systerskolan i Vänersborg så är visionen att Fridagymnasiet i Mölnlycke ska vara ett personligt gymnasium – en skola med drygt 300 elever där det är lätt att trivas och där du som elev både känner dig sedd och upplever ett verkligt inflytande.

Skugga en elev för en dag

Att skugga betyder att du följer med en elev på Fridagymnasiet under en dag – själv eller tillsammans med en kompis. Du får vara med på allt från lektioner till mentorsmöten. Dessutom får du se våra lokaler och – inte minst – ställa frågor till någon som vet hur det faktiskt är. Hör av dig om du är nyfiken eller vill boka en tid: info.molnlycke@fridagymnasiet.se eller 031-7618500.

startup generator

Slumpa fram en möjlig framtid

The Start-up Generator är Fridagymnasiets affärsidésgenerator där du kan ha en rolig stund genom att slumpa fram olika tokiga idéer, eller få inspiration till en framtida start-up. Testa generatorn här.

Lär känna oss
på Fridagymnasiet Mölnlycke

På Instagram lägger vi upp en hel del av det som händer på skolan. Här finns inlägg från lektioner, föreläsningar, restaurangens meny och andra spännande projekt, besökare och studieresor. Följ gärna våra äventyr – genom klassrummen, ut i världen!

Tio snabba om Fridagymnasiet Mölnlycke

En liten skola

Fridagymnasiet är ett mindre gymnasium. Hos oss riskerar du inte att försvinna bort bland tusentals andra elever. Det som våra elever, lärare och all personal uppskattar är just den familjära stämningen som finns här och att alla känner alla.

Det handlar om dig

På Fridagymnasiet är det dina mål, intressen och egenskaper som får vara med och styra. Hos oss har du möjlighet att påverka din egen utbildning och göra dina egna val. Vårt unika arbetssätt är utformat så att varje personlighet får de absolut bästa förutsättningarna att lyckas.

Fyra populära program

Vi har fyra högskoleförberedande program att välja mellan; naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, teknik och ekonomiprogrammet. Alla med olika fördjupningskurser som gör att varje elev står väl förberedd inför vidare studier.

En egen coach

Alla elever på Fridagymnasiet får en egen coach, eller en mentor som vi kallar det. Mentorn hjälper dig att trivas, må bra och lyckas med dina studier och för att  kunna plugga vidare på mer avancerad nivå i framtiden.

Eget kontor

Arbetsro och gemenskap ökar möjligheterna till att få bestående kunskaper och att lättare förstå orsaker och sammanhang. Därför har vi byggt våra lokaler så att alla elever får egna kontor att dela på.

Egen dator

För oss är modern teknik ett naturligt inslag i undervisningen. För att kunna kommunicera med lärare och studiekompisar samt för att kunna presentera och visa dina kunskaper på ett varierat och proffsigt sätt får du en egen Macbook under tiden du pluggar hos oss.

Hemlagad mat

Att äta rätt (och gott!) är A och O för att må bra – och mår man bra lär man sig också bättre. Därför säger vi nej till massproducerad mat från storkök och lagar all mat i vår egen restaurang. Lunchen är självklart kostnadsfri och du äter den i vår mysiga resturang. Dessutom bjuder vi på en mycket uppskattad frukost varje morgon.

Högskoleförberedande

Under delar av läsåret pluggar du i ämnesövergripande kunskapsområden och projekt. Precis som man gör på högskolor och universitet. På så vis ser vi till att ditt steg från gymnasiet till mer avancerade studier inte blir så stort.

Moderna, fräscha lokaler

Fridagymnasiet Mölnlycke ligger i Saabs före detta designcenter och våra lokaler är ljusa och öppna och erbjuder en inspirerande miljö med studiehörnor, grupprum och kontor.

All vinst återinvesteras i skolan

Fridagymnasiet är en del av Frida Utbildning. Vi har som princip att all vinst återinvesteras i verksamheten och satsas på dig som elev, på våra lärare och lokaler – ja, allt som gör vår skola ännu bättre.

2021/10/28

Välkomna till Öppet Hus på Fridagymnasiet i Mölnlycke!

Varmt välkomna till Öppet Hus tisdag 23/11 och torsdag 25/11, 18:00-19:30! Hej! Är du nyfiken på Fridagymnasiet i Mölnlycke? Då är du jättevälkommen att hälsa på oss! Den 23 och 25/11 (en tisdag och en torsdag) är det Öppet Hus…

Varmt välkomna till Öppet Hus tisdag 23/11 och torsdag 25/11, 18:00-19:30!
Hej!
Är du nyfiken på Fridagymnasiet i Mölnlycke? Då är du jättevälkommen att hälsa på oss! Den 23 och 25/11 (en tisdag och en torsdag) är det Öppet Hus – träffa elever och personal, uppleva vår härliga miljö och, inte minst, smaka på vår grymt goda mat. Vi vet att valet av gymnasieskola är ett av de större besluten du fattar i ditt liv, och vi ska göra vårt bästa för att besvara alla frågor och funderingar som kan tänkas dyka upp. Hoppas att vi ses!
Varma hälsningar från
rektor Tina med personal och alla härliga elever!
2021/10/20

Öppet hus Fridagymnasiet Vänersborg 25/11 18.30-20.30

Nu kan vi återigen träffa alla nyfikna niondeklassare och föräldrar på riktigt. Vi kommer att ha öppet hus torsdag den 25 november! Tid:18.30-20.30 Nu har du och dina kompisar möjligheten att besöka oss för att se våra lokaler, träffa vår…

Nu kan vi återigen träffa alla nyfikna niondeklassare och föräldrar på riktigt. Vi kommer att ha öppet hus torsdag den 25 november!
Tid:18.30-20.30
Nu har du och dina kompisar möjligheten att besöka oss för att se våra lokaler, träffa vår trevliga personal och ställa dina frågor inför ett viktigt och spännande gymnasieval.
Men inte minst kommer vi ha våra elever på plats som är proffs på att gå på vårt gymnasium, de är redo att att svara på alla dina frågor.
Hoppas du tar chansen att besöka oss 🙂
2021/04/23

STUDENT 2021

För snart ett år sen firade vi en ovanlig student som blev en oförglömlig dag för 2020 års studenter. Nu är det snart dags igen och vi laddar nu för en ännu en oförglömlig dag fredag den 11 juni och…

För snart ett år sen firade vi en ovanlig student som blev en oförglömlig dag för 2020 års studenter. Nu är det snart dags igen och vi laddar nu för en ännu en oförglömlig dag fredag den 11 juni och exakt hur vi organiserar dagen beror såklart på rådande rekommendationer det aktuella datumet. Vi har dock ett väldigt bra koncept för att göra denna dag riktigt festlig och minnesvärd för våra studenter. I och med att vi är en lite mindre skola så planerar vi studentlunch, betyg och stipendieutdelning samt inte minst ett riktigt bra utspring. Utspringet kommer ske mellan 13.00 och ca 14.30. Här får vi be om att återkomma längre fram. Det kan såklart förändra sig utifrån nya råd och rekommendationer.

 

Senaste nyheterna om Studenten - ttela.se

2020/11/16

Fridagymnasiet går delvis över till distansundervisning

Fridagymnasiet valde att under vecka 45 förlägga undervisningen i form av distansundervisning på onsdag för att solidariskt hjälpa till att förebygga en ökad smittspridning i samhället. För att lärare och elever på Fridagymnasiet fortsatt skall kunna följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna…

Fridagymnasiet valde att under vecka 45 förlägga undervisningen i form av distansundervisning på onsdag för att solidariskt hjälpa till att förebygga en ökad smittspridning i samhället. För att lärare och elever på Fridagymnasiet fortsatt skall kunna följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer för covid-19 har vi fattat följande beslut:
Åk 1, 2 & 3 kommer att på ett rullande schema bedriva distansstudier enligt samma principer som under vårterminen. Vi genomför lektioner och möten på distans istället för fysiskt på plats och våra pedagoger är tillgängliga på samma sätt som tidigare.
Elever och personal som har programtid först och sist på sina skoldagar bör hitta ett färdsätt hem som ej innebär trängsel om detta innebär att sluta tidigare än ramtiden utan påverkan på utlagd lektionstid är det möjligt att gå tidigare för att jobba på distans.
Vi kommer informera på mentorstider om de ytterligare organisatoriska åtgärder vi tar för att begränsa risken för smittspridningen i t.ex. matsalen.

Vi kommer löpande fatta beslut om vi behöver förändra våra insatser eller förlänga tiden för distansundervisningen.

Rullande schema för distansundervisningen: vecka 47 – åk 2 på distans. Med en fortsättning där åk 1- v.48, åk 2 – v.49 och åk 3 – v.50 jobbar hemifrån växelvis. Julavslutning sker 17 och 18/12, mer information kommer löpande kring vår planerade verksamhet.

2020/11/03

Öppet Hus 2020 FRAMFLYTTAT

Fridagymnasiet har beslutat att flytta fram Öppet hus den 19 november 2020. Detta på grund av en ökad smittspridning i samhället och nya skärpta restriktioner. Mer information kring Öppet hus kommer längre fram här på vår hemsida samt på Facebook…

Fridagymnasiet har beslutat att flytta fram Öppet hus den 19 november 2020. Detta på grund av en ökad smittspridning i samhället och nya skärpta restriktioner. Mer information kring Öppet hus kommer längre fram här på vår hemsida samt på Facebook och Instagram.

Nu håller vi i och håller ut för att fler inte ska insjukna. Alla kan dra sitt strå till stacken!

2020/10/09

Fridagymnasiet har fått äran att bli en av Amnestys samarbetsskolor

Fridagymnasiet har fått äran att bli en av Amnestys samarbetsskolor. Det innebär att du som elev kommer att lära dig mer om mänskliga rättigheter i undervisningen samt delta i temadagar och kampanjer. Mänskliga rättigheter utför ryggraden för vår demokrati och…

Fridagymnasiet har fått äran att bli en av Amnestys samarbetsskolor. Det innebär att du som elev kommer att lära dig mer om mänskliga rättigheter i undervisningen samt delta i temadagar och kampanjer. Mänskliga rättigheter utför ryggraden för vår demokrati och vi får aldrig ta rättigheterna för givna.

Skola för mänskliga rättigheter | Kärrtorps gymnasium

2020/03/12

Allmän information om Covid-19.

Hej! Här finns en PDF med allmän information om beredskap kring coronaviruset och Covid-19. För specifik information hänvisas våra vårdnadshavare och elever till V-klass.Allmän info om beredskap

Hej! Här finns en PDF med allmän information om beredskap kring coronaviruset och Covid-19. För specifik information hänvisas våra vårdnadshavare och elever till V-klass.Allmän info om beredskap

Fyra populära
program

På Fridagymnasiet erbjuder vi fyra högskoleförberedande program; naturvetenskapsprogrammet (två inriktningar), samhällsvetenskapsprogrammet, teknikprogrammet och ekonomiprogrammet. Alla med olika fördjupningskurser som gör att varje elev får med sig allt som behövs inför vidare studier.